PINTU GARAGE
Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an dan berkerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL..... Pada suatu hari tu....boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk ke ofisnya...seperti biasa seketerinya pun masukla......

Boss: "Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client...... Si boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya...biasa la boss...malas nak tulis...cakap punya cakap... boss ni pun bangun..dan berjalan jalan pusing-pusing meja sambil tangan masuk dalam poket seluar ..... 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis..... si seketeri pun mula bersuara.....

Seketeri : " Boss.....pagi tadi kan...masa saya nak datang ke ofis..saya nampak pintu garage boss terbuka"

Boss : (dalam keadaan kelamkabut..) "Ye ke?...tak apa nanti saya call rumah...terima kasih..."

Si seketeri pun blah balik ke meja dia. dan si boss pun call rumah dia tanya wife dia.....

Boss : " Yaaang,.... tolong tengokkan garage rumah kita, pintu dia terbuka la.....

Bini : " Tak lah bang.baru tadi saya tengok.mana ada terbuka"

Boss : " Iye ..terbuka..cuba pergi tengok semula "

Bini : "Tidakkkkkk tertutup. saya tahu la bang"

Boss : " Pergi la tengok kalau tak terbuka macam mana orang boleh nampak?????"

Bini : " Okay la..okay la...."


Setelah setengah jam kemudian masa boss ni tengah relek-relek, baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka (dah memang perangai dia tak suka pakai underwear) maka nampak lah mengelabahlah si boss ni memikirkan macamana nak cover malu kat seketeri dia tu...

Boss : " Errr..tadi pagi tadi masa you nampak garage I terbuka,.....ada tak you nampak BMW I kat dalam tu?"

Seketeri : " Tak...yang I nampak cuma ada satu Mini Cooper dengan dua tayar depannya pancit!!!!!!!"

he....he...he....

moral : jangan berlagak..dan pastikan sentiasa berunderwear..