LAWAK 18SX
Pahala macam bunuh kapir

Seman ke masjid. Tok Guru bagi tau pahala "bersama dengan isteri" di malam-malam sunat, pahalanya sama dengan membunuh kapir di dalam peperangan.

Seman balik lalu bagitau Senah isterinya dengan 'niat'. Jam 12:00 mlm tersedar, sekali lagi Seman ajak Senah untuk "bunuh kapir". Jam 03:00 pagi tersedar lagi, ajak sekali lagi nak "bunuh kapir". Dalam diam Senah terfikir, agaknya pahala tu dapat pada orang yang mengajak saja, dia pun teringin nak pahala juga, jam 05:00 pagi, dikejutkan Seman.

"Bang, jom "bunuh kapir"

Seman rebah "Kalau macam ni, bukan kapir aja mati, abang pun mati lah kalau camni"


Cita-cita baby

Ada satu couple yang takde anak. So pergilah jumpa doktor. Doktor pun berilah ubat hormon.. setelah beberapa bulan wife dia tu pun pregnant. Dalam bulan keenam pergilah scan, so doktor kata "CONRATULATIONS" you akan dapat Triplets Boys.While scanning the babies were having conversations between themselves.

Baby 2: Abang! Bila Abang keluar nanti dah besar nak jadik apa?
Baby 1: Bila abang dah besar abang nak kerja ngan Tenaga Nasional
Baby 2: Kenapa?
Baby 1: Pasal dalam nie gelap sangat, nak kena letak lampu!.
Baby 1: Adik nak jadi apa bila keluar nanti?
Baby 2: Oh, Adik nak kerja ngan Jabatan Tali Air
Baby 1: Kenapa?
Baby 2: Pasal dalam nie banyak sangat air, takut lemas nanti.

Both of them ask the youngest One.

Baby 1 & 2: Adik pulak nak jadi apa
Baby 3 : Sdik nanti nak kerja ngan SB
Baby1 & 2 : SB tu apa
Baby 3 : SB tu Special Branch
Baby 1 & 2 : Kenapa nak kerja ngan SPECIAL BRANCH.
Baby 3 : Pasal Adik nak investigate sapa yang dok keluar masuk pancut air
kat kita.


Rahsia menangkap ikan

Ada satu nelayan yang selalu dapat banyak ikan bila dia ke laut, so crew TV3 interview dia untuk rahsia dia tangkap ikan.

CrewTV3 : "Apa rahsia pakcik tangkap ikan?"

Pakcik : "Pakcik tenguk cara isteri Pakcik tidur bila pakcik bangun pagi. Kalau dia mengereng ke kiri, pakcik tebar jala ke kiri. Kalau dia mengereng ke kanan pakcik tebar ke kanan"

CrewTV3 : "Kalau isteri pakcik tidur terlentang?"

Pakcik : "Rezeki depan mata, pakcik tak turun ke laut pagi tu."

CrewTV3 : "oooooooo"


Love Dress

Ada sorang nenek tu, gi melawat anak pompuan dia. Anak pompuan dia dah kawin, so duduk rumah lain. Nenek tu sampai kat rumah anak dia, nenek tu tekejut. Sebab anak dia tengah bebogel, nenek tanya, "Apsal kau bogel ni?"

Pompuan tu jawab, "ini saya punya love dress, nak sambut husband balik kerja.."

Nenek tu kata, "oohh.."

Dah habis ngumpat ngan anak dia, nenek pun baliklah. Sampai rumah nenek tengok jam belum pukul 5.00pm so nenek kata

"Sempat ni kalau aku bogel dan menyambut ketibaan pulang suami aku nih.."

So, nenek pun bogel, tunggu husband dia. Bila atuk balik, atuk pun teperanjatlah, atuk kata

"eyyy woman, wasup with u bebogel ni?"

Nenek kata, " Ini i punya Love Dress for u.."

and datuk kata "Wooaa.....please, pegi iron dululah.."