Monday 31 Disember 2001
HAPPY NEW YEAR!
Wahhh! Penat gile kuar. Gile! Aku baru je sampai, kekawan aku yang lain terus landing. Dah memang tak ingat pape lagi dah. Aku plak segar. Ntah kenaper taleh nak bantai tido la pulak. Eseh!

Dalam kul 6 petang, aku terus gerak pi KLCC. Hahaha! Janji ngan Fahd kul 2, tapi nak buat camne, Jirep plak ade kelas. Takkan aku nak ulang alik KL-Cyberjaya kot. Cam haram aaa tu kan. Jirep punye la lemau nak siap. Ngalahkan pompuan. Caker sungguh! Fadly plak sesuke ati die je balik JB. Padahal aku rasa aku dah sound awal2 reservekan malam ni. Ceh hampeh sungguh.

Jalan jem menggile. Sial jek! Kul 730 aku sampai KLCC. Itu pun setengah jam je nak carik parking. Gile ramai nyer manusia. Tade tempat lain ke nak pegi haa? Ceh! Padahal aku pun nak pi situ gak. Tapi ikut plan asal nak pi Bintang Walk, tapi bile dah masuk parking nih, jalan kuar sume dah ditutup la pulak. Cinabeng! Lelast terpakse la parking keter kat situ, pastu terus menapak ke Bintang Walk la konon-kononnyer.

Abis makan + semayang sume (still ingat solat tu, jangan memain, ahahaha) terus lepak kat masjid tunggu Syidee. Patutnyer amik Syidee kat UM, tapi jalan jem teruk sial, memang tade possibility la aku nak masuk ngan keadaan aman. Call punye call, lelast Syidee sampai kul 11. HUK ALAAAAAAAAA!!! Sume muke dah masam mencuke. Hahaha! Terutamanyer Fahd, iye aaa, die tunggu dari kul 3 petang sial. Sebab die ade hal mase tu. Tu yang tension tu.

Nak tanak, suke tak suke, kene la gak lepak kat KLCC. Nak amik cab lenjan Bintang Walk pun dah tak sempat. Nak jalan kaki? SILAP BESAR AAAAAA!! Lelast terpakse aaaa himpit memaner patut, terus ke kawasan tengah. Wahahaha! Ramai nyer manusia mase tu, macam gampang, aku naik busan la pulak. Badan memang basah lenjan tak ingatnyer. Awek plak cun sane sini. Gilllerrrr laaa! Dah la kitorang lepak atas tangge, so bleh aaa nak view pandangan dari atas orang yang lalu lalang berhimpit-himpit kat bawah tu. Wahahaha! Nikmat nikmat! (Nikmat jahat!!!)

Abis sume event yang cam ape jek (except fireworks show!!.. gile best!!), kitorang lepak kat tepi pedestrian walk. Aku still kebusanan melayan lawak Halim Othman "Di sini ade pengumuman penting! Hari nih 1 Januari 2002 diumumkan hari cuti umum untuk sume!!" Hek eleee. Lawak saaaaaaaaangat. Busannnnnnn! Terpakse gelak pakse jek. Ntahapehape ntah lawak. Kat pedestrian walk tu kitorang bebaring sambil kekacau awek sket. Hahaha! Hari last tahun 2001 yang paling malang skali. Memang tade keje dah nak buat, so per lagi, kacau je la.

Pastu Raja ngan Jamal datang. So lepak la kat situ sampai kul 1-2 pagi kat situ. Tengah aku nak balik, tetibe adik aku la pulak ade dedekat situ. Esehhh! Kantoiii! Ekekeke. Sebbaik tak bawak pompuan. Sume lelaki, so bersih la sket imej. Muehehehehe!

Makan plak kat Bangsar. Sume melantak, aku ngan Jirep cam biasa, tengok orang lalu lalang. Seronok gak wooo tengok orang lalu lalang nih. Memacam gaye menarik ade. Gilllerr!!! Sume tahap vogue + gorgeous! Wahaha!

Lepas tunggu Jamal, Chem, Ucop ngan Raja, kitorang lepak lagi. Sampai la kul 6 pagi, baru gerak balik. Hampas laaa! Sume orang tido, aku gak segar driving balik MMU. Sux! Apasal la pulak aku segar nih? Hehehe! Bebalik je bebudak nih terus tido.

Ape azam aku tahun nih aaa? First of all, aku nak abiskan study aku ngan sederhana, kalau cemerlang lagi bagus la kan. Pastu aku nak mule kan keje aku ngan bebest. Aku tanak aaa dapat company yang aku buat praktikal dulu. Langsung tak memberi hasil. Ade la sket kasik untung, tapi lebih kepada tak memberi. Hahaha!

Pastu jadi lebih baik dari dedulu. Biasa la, mane ade orang yang azam gile babi nyer jahat. Mane ade orang berazam nak jadi perangai cam gampang kan, sure nak jadik lebih baik. Kalau ade pun, die berazam nak jadik lebih macho la kekonon. HAHAHAH! HARAM TAK LOGIK!! BODO! <--- apasal emosi lebih lak nih? Hahaha! Sebab aku dah ngantuk sangat. Slamats!!!

posted 8:00 am

Sunday 30 Disember 2001
Aku sangap la lepak kat bilik nih. Komputer dah la rosak, nak tunggu warranty punye la lemau. Abis tu aku nak buat keje pun susah, pastu mule laaa sangap tatau nak buat ape dalam bilik nih. Celake la!

Ari nih aku pi 2 open house. Satu kat Keramat satu lagi kat Puchong. Aku tatau la pesal kan, tapi seriyes la aku tade mood langsung nak lelepak lame ker, nak beborak kelakar ker, entah la. Aku lagi prefer melantak jek. Wahaha!

Yassin Brothers tu bleh menang Juara Lagu 2001? ARGHHHHHHHHHHHH!! Aku memati bet M. Nasir menang, tapi die slek mase lelast. Eseh! Sebbaik member aku lagi sorang tu die bet Siti. So die pun tak menang gak. Hahaha! Aku pun tatau pesal ape Yassin bleh menang. Maybe sebab memang die bagus, takpun mebbe sebab ade tujuan lain. Hehehe! Banyak sangat teori. Satu maybe sebab suara die memang cukup bagus malam tu. Satu lagi maybe sebab lagu die sesatunyer lagu yang lain dari yang lain. Takpun satu lagi yang kurang masuk akal, maybe sebab sudah ade komplot untuk membersihkan kembali name Yassin. Ekeke! Pape je la, yang pasti aku tak suke Yassin, sebab aku lagi prefer M.Nasir yang menang. Pepaling teruk pun kasik je la Dayang Nurfaizah tu menang ker kan.

Hahaha paling aku enjoy sekali bile tengok Siti Nurhaliza kalah! Hahaha! Adalah menjadi satu strategi utk kasik Siti Masuk final, supaye ramai orang akan tengok Final nanti. Iye la, fans die berlambak lambak dalam Malaysia nih. Kalau Siti tak masuk, susah la sket nak carik makan kan? Hehehe. Just a comment

posted 4:02 am

Saturday 29 Disember 2001
Pepagi bute lagi aku dah bertolak ke JB. Ade kenduri kawin. Ini la kali pertama aku pi JB lepas lebih 5 tahun aku menapak kat KL semule. Dulu memang aku duk KL. Pastu pindah JB. 9 tahun aku lepak sane, pastu aku pindah balik KL.

Aku sampai sane, wahhhhh, aku jumpe kekawan skolah rendah aku. Rinnnndu siall ngan diorang. Sume dah bebesar gajah. Yang paling best tu, ade sorang tu gileeee gemukkkkkk mase sekolah rendah, sekarang nih dah cun melecun, dah tunang plak tu. Perghh gile ganass! Kalau aku tau, dah lame aku usha die mase kekecik dulu. WAHAHA!

Ade sorang member aku tu plak, die tade time tu, tapi ade kakak die. Perghh. Dulu kakak die nih sombong pendiam, tapi sekarang, ayu dan peramah. Wah!! People change! Kagum kagum!

Aku ade gak terserempak ngan cikgu Zamzam, cikgu Jasmani aku. Wah! Die still ingat name aku. Tu yang buat aku terkejut nak mampus tu. Gile la!

Memang la betul kate orang, kalau jumpe balik kekawan skolah rendah, memang la syok abis. Iye aa, dulu kecik, berhingus, suar pun paras-paras buku lali, hahahah, sekarang nih, gile hensem + cun abisss. Caya la korang. Respek + sayang same korang. :)) ptuih! Ekeke

posted 1:31 am

Friday 28 Disember 2001
'Mukeh, jom jom. ko nak follow aku pi umah member aku dak? Kat Kajang. Cun woo!"

"Seriyes ker?"

"Seriyes laaa"

Aku ngan Fahd terus sesiap pi Kajang. Sampai Kajang, perghh, memang manisssss sangat. Cun laaa awek tu. Hehehe. Tapi sebab ade member aku lagi sorang nih tgh dalam proses nak usha, so tak dapat la aku nak turut serta. Hahaha!

Memule aku memang senyap abis la. Aku memang jenis yang tak bleh nak join kalau orang tu aku baruuu sangat kenal. Gile ape! Memang pemalu gile la aku.

Sampai satu part, bile aku tengok sumerang tengah semangat nak citer, aku pun dah tak tahan lagi dah nak citer. Wahaha!

Mase aku Form 3 dulu, aku ade sorang cikgu nih, name die Cikgu Rafi. Memang macho abis la. Ade misai, jambul menggile, badan agak lentik sket (dalam bahasa kurang ajarnyer adalah tonggek), ngan dressing yang agak professional. Die ajar Kemahiran Hidup time tu.

Entah macam mane, satu hari tu aku perasan satu mende yang memang malu gile la nak sound. Aku pun cakap kat Syidee. Syidee nih memang kamceng ngan aku sejak dulu lagi. Lelagi kalau bab kutuk mengutuk nih, memang seronok aaa kalau die join same. "Syidee, cube ko tengok lubang hidung sebelah kanan Rafi" HAHAHAHAHAHAH! Syidee bantai gelak cam gampang. Aku serta merta gelak. "Sial Mukeh! Taik idung die tergantung sial. Warne putih lak tu. WAHAHAHAH! BUU BUU BUUURUKKKNYER PERANGAI! AHAHAHA!"

Aku ngan Syidee gelak tak ingatnyer. Sedaya upaye aku ngan Syidee tahan gelak. Tapi still tableh. Sampai la satu kelas perasan yang taik idung die yang warne putih tu tergantung kat lubang hidung sebelah kanan cikgu tu. Wahahahahah! Cam sial aaa. Time tu memang satu kelas muke happy, muke tahan gelak, muke yang paling ceria pernah aku tengok. Sampaikan cikgu Rafi tu tanye "Kenape saye tangok kamu sume nih happy je ari nih?" WAHAHAHAHA! Aku ngan Syidee bantai gelak. Aku dah kuar air mate dah sesket. Syidee lagi la. Pepaham je la Syidee kalau gelak, memang gelak sakan, sampai taleh nak berenti. Korang bayangkan la. Macam mane la aku nak sound sorang cikgu yang macho lagi gile babs nyer gaye tu ? Dah la nak sound pasal taik idung tergantung. Uishh tak sanggup sial. Nak tanak kene biarkan die bergaye cenggitu, HAHAHAHA!

Dah la mase die ngajar tu, tetibe die datang kat aku tanye satu soalan ape ntah. Die suh aku jawab, ngan jarak antara aku ngan die hanye satu meter. AHAHAHAH! Aku jawab ngan terketar-ketar tahan gelak. Babi la! Kelakar sial. Buruk saaaaaangat. Aku tertunduk-tunduk nak jawab. Syidee plak bebuat betulkan kasut, kekonon tanak cikgu tu kantoi yang die tengah gelak. Celake saaaangat. Aku tertekan gile. Sebab aku nak tergelak beb. Ko bayangkan la, dari jauh ko dah leh nampak taik idung die tergantung, ini kan plak depan mate ko. Ya Allah, betapa tak sanggup mate aku nak mengadap lubang idung die. Hahahaha! Sial laaa. Asal aku naikkan je muke aku, aku mesti nak tergelak. Lelast aku tak dapat nak jawab. Cinabeng!

Itu mase pagi, mase petangnyer, aku still nampak taik idung die tergantung. WAHAHAHA. Sah-sah die kene gelak ngan satu skolah. Mesti balik umah, bile time die ngadap cermin, die baru sedar kenaper bebudak begitu gembira sakan ari nih. AHAHAHA! Malu aaa kalau kene cenggitu.

So moralnyer di sini, korang kalau ade date ker ape ker kan, cecepat la check taik idung korang. Bahaya tu. Nanti orang akan gelakkan ko jek. EKekeke!

Mase aku citer mende nih kat umah member aku tu, diorang bantai gelak tak ingatnyer. sampaikan nak terkencing plak tu. Hahaha! Kenangan paling kelakar yang susah aku nak lupekan sampai bebile.

posted 10:56 pm

Thursday 27 Disember 2001
Lord of The Rings citer paling gempak utk tahun nih. Wahaha! Aku dah tengok 2 kali dah citer nih, but still aku rase canggih. Tapi kali ni lain sket. Aku bukan setakat layan wayang LOTR je, tapi 2 wayang dalam mase serentak sial. Celake! Asal boleh je nak romen-romen ganas dalam wayang. Hahaha! Macam la tak mampu sangat nak sewa bilik memaner utk beromen. Hampas sungguh. Ini kan tempat wayang, tempat public, sebelah aku plak tu. Uishh! Yang paling aku tak suke, sebelah aku tu mat salleh, awek die plak melayu. Aiyarkk! Kalau mat salleh tu horny tape gak, ni minah tu plak horny lelebih. Buat malu jek! Ape la yang die seronok sangat time tu aku pun tatau. Dah la duduk 2nd row paling depan skali. Gesel sane sini. Aiyarkk! Sampai naik malu mat salleh tu ngan aku. Wahaha! "I'm sorry" bisik mamat tu kat aku. Hahahaha! Cam celake! Abis digeledahnyer minah tu baju mat salleh tu. Mata aku pun terjeling-jeling kat aksi ganas minah tu.

Bile aku dah sampai tahap busan sangat, aku pun ke depan kan la aku nyer badan la kan. Tetibe depan aku pun tengah beromen. Kali ni couple Mat Salleh + Chinese. Mat Salleh tu sedaye updaye raba kaki pompuan tu. Sebab pompuan tu pakai mini skirt. Aiyarkk! Member aku yang duduk belakang couple tu pun tak senang ati. Hahaha! Die pun jejeling kat mamat tu. Awek tu sampai tolak-tolak tangan mamat tu. Mamat tu pulak nak bebuat merajuk bile tak dapat. WAHAHAHAH! LOSER!

posted 12:15 am

Tuesday 25 Disember 2001
Aku dah siapkan layout aku yang baru. Banyak gak content yang aku dah buang, sebab aku rasa macam tak best. Dah la memang site nih tak best. Hampas! Celake saaaaaangat!

Tade mood sial sepanjang hari ni. Demmit arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

posted 3:41 am

Wednesday 12 Disember 2001
Hari ni agak hambar sket. At first, aku bangun lewat gile. Tu belum kira burn kelas lagi. Kelas aku kul 11 pagi, but then aku rase mate aku berat sangat nak bukak. Nak bangun berdiri, amik towel, pi mandi apetah lagi malasnyer. So aku pun sambung je la tido sampai la ke petang.

Bile aku bangun, aku terlupe yang aku dah janji ngan sorang mamat nak amik barang yang akak aku kirim. Eseh! Memule aku call, memang menggile la kene sound. Haha! Aku pikir memang salah aku so aku malas la nak melawan la kan. Tapi aku kasik la reason lain.

Mamat tu cakap la, "Haaa, saye tunggu kamu dari pagi tadi, tade pun nak call, sekarang nih saye dah on the way nak balik umah dah nih"

"Maap la bang, saye ade kelas tadi, nih pun baru je abis" Hahaha! Reason baikkkkkk punyerr. Silap besar aa aku nak bagitau yang aku bangun lewat. Mau tak panasnyer telinga aku nih kene sound lagi.

"Ok la kalau camtu, esok buleh datang? Ade kelas ker esok? Esok je saye ade nih"

"Haa esok pagi buleh. Esok pagi saye tade kelas"

Lega! Abis terus kesah. Malas dah aku nak panjang²kan citer. Aku kalau bab² nak jumpe orang nih, memang aku malas sangat. Tapi kalau bab² enjoy sakan, wa no hal beb. Ajak je, sekali aku ade sen, sure tarak halnyer. Tapi kene tengok keadaan gak aaa. Mane leh pakai belasah jek.

Semalam member aku dari Ireland, Fahd, sampai Malaysia. Tapi sampai sekarang tade pun aku dengar khabar berita dari mamat tu. Nak plan buke puase pun susah. Aiyark!

Aku pun tatau pesal ape aku tukar sume layout aku. Aku rase busan gile dah ngan layout lame tu. Nak gak tukar baru, kekonon nak lagi gempak la kan. Tapi cam celake je, tade idea sial nak buat layout lelawa. Aku pun tak paham la macam mane orang lain tu leh buat layout skettttttt punye gempak. Gile punye kepale otak. Ishh, aku amik mase punye la lame nak pikir satu layout je, tapi still macam haram. Lelast, aku belasah jek. Tade banyak songeh lagi dah. Janji siap!


Archive

+ current
+ Jan - Aug 2003
+ Jan - Dis 2002
+ Disember 2001